app.nl brengt 18.500 euro op

bert pots
(Bert Pots)

Deze week is de domeinnaam app.nl via Sedo verkocht voor 18.500 Euro verkocht. In de laatste minuten van de veiling werd 22 x geboden op deze naam. Opvallend is dat de oude eigenaar eerder de domeinnaam in quarantaine had geplaatst. Op het moment dat het domein in quarantaine ging stroomden de (onderhandse) biedingen binnen. Na een tip heeft de oude eigenaar de domeinnaam uit quarantaine gehaald met het doel deze te verkopen.

Enkele vragen aan Bert Pots, oud eigenaar en verkoper van app.nl

wie is Bert Pots

Bert Pots: Ik ben Bert Pots. Zelfstandig gevestigd journalist, tekstschrijver en communicatieadviseur.

Waarom en wanneer de naam eerder geregistreerd ?

Bert Pots: De naam eind jaren negentig geregistreerd bij de oprichting van mijn bedrijf Algra, Pots en partners. Oftewel AP+P journalisten. De jongeman van de servicedesk van Tiscali suggereerde toen de domeinnaam app.nl te registreren. Vervolgens domein in gebruik genomen voor eigen bedrijfsvoering. Dat was op een moment dat nog nooit iemand van apps had gehoord. Die bestonden simpelweg nog niet.

Waarom de domein nu verkocht ?

Bert Pots: Om kapitaal te vergaren voor de realisatie van een nieuw bedrijf: Congresredactie.nl. Congresredactie doet op journalistieke wijze verslag van congressen, conferenties en meetings We richten ons in het bijzonder op de productie van online magazines. De opbrengst maakt het mogelijk tot een goed basisontwerp en de aankoop van een licentie te komen.

Wat weet u nu over de domeinhandel wat u toen niet wist

Bert Pots: Dat er een levendige handel is in domeinnamen. En dat de laatste minuten van zo’n veiling heel spannend zijn. Je weet vantevoren niet hoe het zal lopen,
maar ik ben tevreden. Moet wel zeggen dat de veilingsite voor een leek zoals ik, niet heel toegankelijk en gebruiksvriendelijk is.
Aan de ander kant: Sedo bood in de persoon van Marloes Bouwman-Weitzenkamp een vriendelijke accountmanager.

Nieuwe eigenaar app.nl

appnl
De domeinnaam app.nl is aangekocht door NVA Online Advertising B.V.

Niek van Alphen, namens NVA Online Advertising B.V. geeft aan dat App.nl een platform is waar App-ontwikkelaars opdrachten kunnen binnenhalen.

Wanneer u een app wilt laten ontwikkelen kunt u op app.nl verschillende offertes opvragen bij erkende app ontwikkelaars.