Jaaroverzicht 2014

Composite image of 2015
Afgelopen jaar was een bewogen jaar met veel interessante, leuke of wetenswaardigheden van vanuit “domeinland.” Een selactie van de meest gelezen en opvallende berichten op Domeinnaamblog in 2014:

Meest interessante artikelen van 2014

De Nederlander die Whatsapp.com verkocht
Leroy de Rouwe is de Nederlander die in 2008 domeinnaam Whatsapp.com verkocht aan WhatsApp oprichter Jan Koum.

App.nl brengt 18.500 Euro op
Opvallend is dat de oude eigenaar eerder de domeinnaam in quarantaine had geplaatst. Op het moment dat het domein in quarantaine ging stroomden de (onderhandse) biedingen binnen. Na een tip heeft de oude eigenaar de domeinnaam uit quarantaine gehaald met het doel deze te verkopen.

Domeinnamen van de NPO
Algemeen bekend is dat de de Nederlandse Publieke Omroep betaalt 100.000 euro voor de domeinnaam NPO.nl aan de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

Geen Pizza.de voor Takeaway
DeliveryHero heeft de Duitse online-eten-bestellen website pizza.de overgenomen. Veel andere “pizza” domeinen zijn in handen van het van oorsprong Nederlandse “Takeaway.”

Booking.com lanceert villas.com
sinds Juli 2013 is een onbekende partij, naar nu blijkt Booking.com, zo onopvallend mogelijk wereldwijd actief geweest met de aankoop van ‘villa’ gerelateerde domeinen.

Kleding.nl wint kort geding om kleding.com
De rechtbank oordeelde dat Kleding.com inderdaad inbreuk maakt op de oudere handelsnaam van Kleding.nl en dat Cyrus I B.V. het gebruik van haar handelsnaam onmiddellijk moet staken en gestaakt moet houden, op laste van een dwangsom.

Wereldwijde expansie Promodeals BV
Promodeals BV inmiddels eigenaar is van 10 DailyDeals domeinen.

Amber.nl eindelijk in handen van Amberalertnederland.nl
Sinds 7 april toont de whois op SIDN.nl dat Netpresenter houder is van de domeinnaam amberalert.nl en de website amberalertnederland.nl wordt getoond. Nader onderzoek wijst uit dat de overnameprijs via SEDO Euro 7500 is geweest.

Nederlandse marktplaats voor domeinnamen pakt het anders aan
De startup wil het vinden en kopen van een goede domeinnaam vereenvoudigen door een faciliterende link te zijn tussen de vraag en aanbod kant van waardevolle domeinnamen.